Overslaan naar content

Warehouse

HBM heeft een magazijn achter onze winkel in Moordrecht. Dit magazijn is verantwoordelijk voor het bevoorraden van de winkel. Ook vind je hier de afhaalbalie en het spareparts magazijn.

In Waddinxveen vind je de overige logistieke afdelingen. Vanuit ons 40.000m2 grote magazijn versturen wij pakketten en pallets naar onze klanten.

Inbound

Op de afdeling inbound ontvangen onze medewerkers containers en vrachtwagens met goederen. Deze containers worden handmatig of met behulp van een heftruck of elektrische pallettruck gelost. Alle dozen worden gestapeld op pallets en gereed gemaakt voor opslag. Vervolgens worden deze goederen gecontroleerd op kwaliteit en kwantiteit. Na deze controle worden de goederen als ontvangst geboekt.

Mezzanine

De mezzanine is onze tussenvloer. Hier vind je orderpickers die kleine artikelen picken en is er een knap staaltje automatisering te vinden in de mechanisaties en paternosterkasten.

Outbound

De afdeling outbound is de laatste afdeling in het logistieke proces. Zij zorgen ervoor dat alle artikelen netjes in de containers worden gezet en klaar zijn voor transport.

Storage

Nadat de goederen na ontvangst zijn ingeboekt worden deze naar de afdeling storage gebracht met een elektrische pallettruck. De reachtruckchauffeur zet de pallets in de stellingen. De afdeling storage zorgt ook voor het verzamelen van orders en het aanvullen van de voorraadlocaties.

"1010" (Winkel)

Het magazijn achter de winkel, door ons 1010 genoemd, heeft bijna alle stromingen binnen de logistiek. Zo hebben we een afhaalbalie, een retourenafdeling, worden er orders gelopen voor de winkel, artikelen verstuurd naar- en ontvangen van het DC in Waddinxveen en zorgen onze medewerkers ervoor dat de pickvakken vol liggen zodat niemand misgrijpt.

XL

Op de afdeling XL zorgen onze medewerkers ervoor dat alle grotere orders die per pallet verzonden worden, worden verwerkt. Dit gaat zowel om zakelijke- als particuliere klanten. Je vindt hier veel verschillende functies. Er zijn medewerkers die orders picken met de hand of met trucks. Ook vind je hier de strappers en stapelaars die zorgen dat de pallets verzendklaar worden gemaakt. Uiteindelijk zorgen onze medewerkers er ook voor dat de pallets in de vrachtwagens worden geplaatst.

Join us

Ben jij enthousiast geworden en op zoek naar een baan in de logistiek? Neem dan contact met ons op!

Onze supervisors aan het woord

Mees, Outbound

Waarom zouden mensen voor HBM willen werken?

HBM is een bedrijf dat erg groeiend is en we zijn dan ook veel bezig met verdere professionalisering en optimalisering. Het is erg leuk je ideeën te kunnen toepassen op het werk en samen ervoor te zorgen dat we steeds efficiënter te werk kunnen gaan. De afdeling is gezellig en niet alles is individueel werk, waardoor er ook veel samen wordt gewerkt. Doordat HBM zo groeit, zijn er mogelijkheiden tot doorgroeien.

Waar wil je met je team naar doorgroeien?

Ik zou het geweldig vinden om ooit de 500 orders per dag te halen. We hebben al dagen gehad waar we ruim over de 300 pallets orders heen zijn gegaan en we gaan nu voor een gemiddelde van 300-350 per dag. We zijn ook mensen aan het cross-trainen waardoor we als team nog meer flexibel worden."Je werk is je tweede huis, zorg ervoor dat je het naar je zin hebt als je gaat werken."

Marjolein, 1010

Wat is het grootste succes dat je met je team hebt behaald?

De interne verhuizing en het opstarten van Aspos (systeem) zijn toch wel de toppers. We hebben dit als team gedaan, iedereen hielp waar nodig en waar mogelijk en daar zijn we trots op.

Het grootste project ligt achter ons en nu is de finetuning aan de beurt. De laatste punten op de I en dan standaardiseren en de retourenafdeling verder uitbouwen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waarover iemand moet beschikken om bij HBM te werken?

Eerlijk, flexibel, behulpzaam, collegiaal en open.

Wat is er zo leuk aan jouw team?

Het team staat voor elkaar klaar, helpt waar nodig en een uitje met elkaar plannen is niet vreemd. Na de interne verhuizing en de start van Aspos hebben we met elkaar afgesproken om in het nieuwe jaar "weer"met elkaar uit eten te gaan.

Wietse, Inbound & Storage

Wat maakt werken bij HBM leuk voor jou en je team?

Iedere dag is anders. Er is altijd ruimte voor verbetering en er wordt goed naar je geluisterd. Mijn collega's en ik hebben veel ervaring opgedaan bij bedrijven als Blokker, Hoogvliet, Intertoys en IKEA en delen onze ervaringen graag met elkaar om zo tot een optimaal proces te komen.

Er is alle aandacht voor je. Ook jouw verbetervoorstellen zijn welkom. Er is ruimte om je te ontwikkelen binnen dit groeiende bedrijf. Verschillende medewerk(st)ers hebben dan ook al stappen gemaakt.

Bij HBM kun je een grote bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen en optimaliseren van de verschillende processen en je persoonlijk ontwikkelen. Er wordt naar je geluisterd. Je wordt zoveel als mogelijk ingezet op de taak die jij leuk vindt en waar je het best tot je recht komt.

Wat is er zo leuk aan jouw team?

De variatie binnen de teams. Vrouwen en mannen van jong tot oud. Junioren en ervaren rotten in het vak leren van elkaar. Je leert van verschillende culturen die samenkomen op de werkvloer.