Overslaan naar content

Office

Bij HBM hebben wij niet alleen een winkel en magazijn, wij hebben ook meerdere afdelingen op kantoor die samen verantwoordelijk zijn voor alle andere processen die nodig zijn om een bedrijf succesvol te laten zijn.Category Management

De afdeling Category Management zorgt voor een value for money assortiment, de scherpste promoties en alle productinformatie die de klant nodig heeft om de juiste keuze te kunnen maken voor een aankoop. Een Category Manager is verantwoordeljk voor het bepalen van het assortiment, waar dat gekocht wordt en tegen welke prijs. Ook vind je hier de Merchandise Planners die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en bewaken van budgetten en het forecasten van het assortiment. De Category Assistants zijn de rechterhand van de Category Managers en zorgen ervoor dat inkoopprocessen efficiënt worden uitgevoerd en dat alle gegevens juist in de systemen staan.

Data

Binnen HBM werken (bijna) alle afdelingen al data-geïnformeerd en de afdeling Data speelt hier een belangrijke rol in. Onze Data Analisten valideren data, zorgen voor aanvulling waar nodig en bouwen rapportages en dashboards voor de organisatie. Op deze manier worden pijnpunten gevonden en kunnen deze worden verbeterd. Het team speelt daarmee een grote rol in Continuous Improvement.

Engineering & System Support

Op de afdeling Engineering & System Support vind je onze Business Engineers en Application Specialists. De Business Engineers optimaliseren onder andere de processen en informatiestromen binnen HBM. Binnen de hele breedte van het bedrijf, van logistieke processen in het distributiecentrum, inrichtingsvraagstukken van de werkplaats, tot het ondersteunen van de financiële afdeling bij voorraadboekingen in het ERP onderzoeken zij knelpunten, stellen verbeterplannen op en voeren deze uit.

De Application Specialists houden zich bezig met het beheren en verbeteren van de applicaties die gebruikt worden in het logistieke proces. Denk hierbij onder andere aan het WMS (Warehouse Management System) en het gebruik van scanners. De Application Specialists denken daarnaast al in de ontwerpfase actief mee over aanpassingen in processen die een weerslag hebben op de systemen die ze beheren.

Werken bij HBM betekent veel vrijheid in je functie en constant nieuwe uitdagingen!

Vergadering
Overleg achter de computer
Zithoek

Finance

De afdeling Finance is verantwoordelijk voor alle financiële processen en de interne- en externe financiële verslaglegging. Zij zorgen voor een volledige en schone boekhouding met alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast zorgen zij voor het budget en de forecasts.

Het team bestaat uit de Financial Controller, twee Business Controllers, een Assistant Controller en onze Administrator.

HR

De afdeling HR heeft als doelstelling dat HBM een leuke plek is om te werken en dat medewerkers het naar hun zin hebben op het werk en ruimte ervaren om te ontwikkelen. Daarom houdt HR zich bezig met cultuur, inzetbaarheid, ontwikkeling en hoe er met elkaar wordt samengewerkt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de basis in orde is en zijn ze ook verantwoordelijk voor verzekeringen, wetgeving (niet alleen arbeidsjuridisch maar ook arbo, sociale zekerheid en fiscaal), UWV, HR Analytics, het zoeken en aannemen van nieuw personeel, het administratief verwerken van in-, door-, en uitstroom, het adviseren van leidinggevenden en het opstellen van processen en regelingen. De afdeling HR bestaat uit de HR Administrator, twee HR Business Partners en de Recruiter, alles onder leiding van de Head of HR.

I T

De afdeling IT zorgt ervoor dat IT-systemen optimaal bijdragen aan de HBM-operatie. Ze zorgen ervoor dat nieuwe systemen passen binnen de HBM-architectuur, de juiste koppelingen worden gemaakt zodat de juiste informatie beschikbaar is en blijft. Daarnaast bouwt en onderhoudt IT het hart van HBM, de E-commerce omgeving en zorgen ze ervoor dat applicaties goed op elkaar aansluiten, ze technisch- en functioneel worden beheerd. Tenslotte kun je er terecht voor support en ondersteuning bij gebruik, aanschaf en vragen.

Binnen IT vind je medewerkers in de rol van Developer, Integratie of Applicatie specialist, Service Delivery Medewerker, Site Reliability Engineer of Solution Architect, dit alles aangestuurd door het Hoofd IT.

Head of Category Management & Supply Chain Johanneke vertelt over haar afdelingen:

Wat maakt werken bij HBM zo leuk?

Er zijn veel kansen om het nog beter te doen voor onze klanten en je kunt echt verschil maken in een platte, no-nonsense organisatie die internationaal aan het groeien is. Je ziet snel resultaat van verbeteringen die je doorvoert in omzet en marge. Medewerkers krijgen veel kansen om mee te werken aan verbeteringen en projecten en kunnen zo een directe bijdrage leveren aan de groei van HBM.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen waarover iemand moet beschikken om bij HBM te werken?

Energie, samenwerkingsgericht, commercieel inzicht, klantgericht en bouwen op data en vertrouwen op eigen instinct.

Waar wil je met je team naar doorgroeien?

Een energiek team dat heel goed op elkaar in ingespeeld, voor een groot deel zichzelf weet te organisren en altijd op zoek is naar een stuk verbetering en daar opbouwend kritisch is op inhoud, jezelf & collega's om elke dag sterker te worden met elkaar.

Marketing & E-Commerce

De afdeling Marketing & E-Commerce houdt zich onder andere bezig met de meest zichtbare onderdelen van HBM: de website en e-mail campagnes. Zij verbeteren de uitstraling van onze webshops en de vindbaarheid van producten, maken nieuwsbrieven, zetten campagnes op en zorgen voor een optimale klantreis. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de HBM huisstijl.

Je vindt hier de Digital Marketeers, Content Marketeers, Webshopmanagers, de Graphic Designer en de Online Merchandiser. Aan het hoofd van de afdeling staat de Head of Marketing & Sales.

Supply Chain

De afdeling Supply Chain zorgt voor een optimale beschikbaarheid door op het juiste moment de juiste aantallen te bestellen en is er verantwoordelijk voor dat de orders op tijd verscheept worden. De Supply Chain Planners van de afdeling zijn verantwoordelijk voor het gehele proces tot aan het binnenboeken van de goederen in het distributiecentrum.

Join us

Enthousiast geworden? Hieronder zie je de openstaande vacatures voor deze afdelingen.

Assistant Buyer
Op locatie, Hybride
  • Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Category Management
Finance Manager
Op locatie, Hybride
  • Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Finance
Integratie specialist Boomi
Op locatie, Hybride
  • Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
IT
Supply Chain Planner
Op locatie, Hybride
  • Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
Supply Chain

Zijn er op dit moment geen openstaande vacatures op deze afdelingen maar kom je toch graag met ons in contact? Stuur ons dan een mailtje. Geïnteresseerd in andere functies? Kijk dan snel bij alle openstaande vacatures of er iets voor je tussen zit!